MAJLIS PENGHARGAAN BAGI PEMBRIS HADAPAN

APPRECIATION CEREMONY FOR THE FRONT LINERS

Jumaat, 8 Oktober 2021

MAJLIS PENGHARGAAN BAGI PEMBRIS HADAPAN

 IPOH: The Ray of Hope (ROH), Persatuan Orang Kurang Upaya Intelek Perak (PAFID) dan Cornerstone Sanctuary bersama-sama menganjurkan “Penghargaan dan Kesyukuran” kepada barisan hadapan yang terlibat dalam program vaksinasi Covid-19.
Majlis pengendalian itu diadakan di Jabatan Kesihatan Kinta, di sini.
Tetamu kehormat ialah Pengarah Kesihatan Perak Datuk Ding Lay Ming.
Penasihat Ray of Hope dan Persatuan Orang Kurang Upaya Intelek Perak Datuk Dr Yeoh Beng San berkata tujuan penganjuran itu bertujuan menghargai barisan hadapan vaksinasi daripada tiga pusat iaitu Outreach Team, Stadium Indera Mulia dan Batu Gajah.

 


“Kami memberikan kepada setiap kakitangan pakej khas yang mengandungi pembawa tiffin 3 peringkat khas, topeng muka boleh guna semula, pembersih tangan dan dua paket biskut buah-buahan. Jumlah penerima ialah 190 orang.
“Memandangkan kami masih mempunyai baki, kami memberi satu tin biskut buah kepada setiap petugas kesihatan di jabatan kecemasan dan ICU di Hospital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh. Jumlah penerima ialah 550 orang.
“Bagaimanapun, jika masih ada dana, kita boleh melanjutkan projek itu untuk memasukkan balai polis di kawasan Ipoh,” kata Yeoh yang juga pengerusi Cornerstone Sanctuary.


Acara berakhir dengan ucapan terima kasih kepada para penderma – AZHomefix PLT, Hovid Pharmacy, Rentokil Initial dan penderma dari ROH, PAFID dan Cornerstone Sanctuary.Sumber: http://travelcolour.blogspot.com/ 

#rayofhope #roh #ipoh #pafid #frontliners #AppreciationandThanksgiving

ARTIKEL BERKAITAN